UNIVERSELE HANDLEESKUNDE ®

Een melange van oude wijsheid,

nieuwe kennis en

moderne inzichten.

In de Universele Handleeskunde is oude wijsheid samen met nieuwe kennis en moderne inzichten tot één universeel geheel geintegreerd. Deze moderne vorm is het resultaat van jarenlange onderzoekingen door de chiroloog Magda van Dijk-Rijneke. Zij bestudeerde daarbij zowel de vele historische vormen van handleeskunde alsook die van de moderne tijd.

Chirologie of Handleeskunde is een empirische of ervaringswetenschap waarmee, door het bestuderen van de handen, karaktereigenschappen, talenten en opgedane ervaringen zichtbaar gemaakt kunnen worden. Ook zijn hiermee de potentiele mogelijkheden van iemand vast te stellen. Deze diagnosetechniek omvat het analyseren van diverse aspecten van de handpalm en de vingers. Een analyse van aspecten zoals handvorm en consistentie als ook huidpatronen en de lijnen geeft een duidelijk beeld van iemands karakter en talenten. Ook laat het zien hoeveel invloed gebeurtenissen op iemand hebben gehad. Hiermee kan men een beter inzicht krijgen in gedrag, reacties en hoe men zich nog verder kan ontwikkelen. Hoewel in de handen te zien is wat er potentieel nog kan gebeuren is dit geen voorspelling, want situaties kunnen veranderen en zo ook de lijnen in de hand.

Chirologie stelt je in staat om meer begrip voor je zelf te krijgen waardoor je een betereweb verkleinde handlesekunst weerbaarheid kunt ontwikkelen. Het geeft je meer zelfkennis waardoor je minder geneigd zult zijn om steeds weer dezelfde fouten te maken of in dezelfde vervelende situaties terecht te komen.

Deze zelfkennis geeft je de mogelijkheid om ”van koers te veranderen” en keuzes te maken, waardoor vervelende situaties vermeden kunnen worden.

Handleeskunde of Chirologie is een dynamische wetenschap die met zijn tijd meegaat. Omdat de mens evolueert en dus ook de hand en de lijnen evolueren, is handleeskunde een ‘levende’ wetenschap.