Uitgegeven boeken bij Instituut Universele Handleeskunde
AUTEUR MAGDA VAN DIJK-RIJNEKE

Van jongs af aan ben ik een leeswolf geweest. Verhalen, sprookjes, saga’s, legendes en de kinderbijbel hadden dan ook mijn voorkeur. Graag las ik allerlei verhalen over ontdekkingsreizigers, geschiedenis en oude culturen. Ook hadden de verhalen van mijn grootouders en tantes mijn belangstelling. Vele uren verbleef ik in de bibliotheek en “later als ik groot was” wilde ik natuurlijk een eigen bibliotheek. 

In de loop der jaren kreeg ik in toenemende mate belangstelling voor boeken die over het leven gingen en in het bijzonder over de psychologische, filosofische en spirituele aspecten ervan. Als dertiger kwam ik in een identiteitscrisis terecht. Allerlei vragen stormden op mij af. Wie ben ik en wat wil ik met mijn leven? Er moet toch meer zijn dan alleen dat wat ik deed? Ik wilde meer en vooral met mensen werken. Al wist ik niet wat.  Natuurlijk raadpleegde ik talrijke boeken om te ontdekken wie ik was en wat ik zou kunnen gaan doen.

Drie jaar lang was ik aan het zoeken, totdat ik een advertentie onder ogen kreeg waarin stond: Cursus handlezen. Het was alsof er een flits door mij heen ging, als het ware een herkenning: “Dit is het, dit is wat ik ga doen!”.

Natuurlijk wist ik niets van Handleeskunde af en ook niet wat het allemaal inhield. Als een spons begon ik aan deze boeiende studie. Nog nooit had ik van karma gehoord en helemaal niet over je ware zelf. Drie jaar lang studeerde ik met vol enthousiasme en waarachtig in die richting lagen mijn talenten. Ik leek er wel voor geschapen……!

 

Zie ook verder Over Magda

 

Zie ook artikelen over handleeskunde

 

Standaardwerk Duimleeskunde

1e druk 2022

Inkijkexemplaar

 

Het mag misschien een verrassing zijn maar de studie van de duim is het belangrijkste onderdeel van de handleeskunde. In India en China staat de duim voor wil en verstand en weerspiegelt hij de fundamentele intelligentie. In hun filosofie: ‘Zicht en begrip om je dromen waar te kunnen maken’. In de moderne benadering wordt de duim als de heerser van de hand gezien en vertegenwoordigt hij de kracht van je wil en je ego. Omdat de duim op zichzelf een zodanig duidelijk beeld van je karakter en persoonlijkheid geeft is het zeker de moeite waard om deze te leren analyseren. De duim maakt je duidelijk op welke manier jij jezelf neerzet, hoe jij het leven benadert, hoe gemotiveerd je bent en hoeveel wilskracht je hebt. Je hoeft alleen maar je duim te bestuderen om te weten hoe enthousiast, optimistisch, emotioneel of bezield je bent maar ook hoeveel discipline, daadkracht en verlangens je hebt. Duimen vertellen: • Hoe dynamisch je bent • Hoeveel zelfvertrouwen je hebt • Hoe gemotiveerd je bent • Hoeveel reserves je hebt • Hoe beïnvloedbaar je bent • Wat je beperkingen zijn • Hoeveel wilskracht je bezit. Dit boek geeft je de mogelijkheid om het heft in eigen hand nemen. Het maakt je wegwijs in alle facetten van je wilskracht en leert je jezelf beter te coachen. Zie je duim als je ‘personal coach’ maar voornamelijk als de spiegel van je ziel.

 

 Zie je duim als je ‘personal coach’ ……….,maar voornamelijk als de spiegel van je ziel. 

 

 

Standaard werk Universele Handleeskunde

Herdruk 2021 (groen/blauw) – 1e druk 2013  

 

Het Standaardwerk Universele Handleeskunde leert iedereen handlezen. Met 400 pagina’s en vele illustraties en heldere uitleg uniek in Nederland en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Handleeskunde behoort tot een van de oudste en meest verfijnde vormen van karakteranalyse. De handen zijn als een spiegel en openbaren een beeld van iemands karakter en talenten, niet alleen door de specifieke lijnen en patronen, maar ook door de kenmerkende vorm. Dat kan heel prettig zijn, maar ook confronterend.  Inkijkexemplaar

Ook sinds 2917 verkrijgbaar in het Engels. Universal Hand Analysis 2017.

Publisher Amazon.com.

Nationaal en internationaal staat zij bekend als expert op dit vakgebied. Zo publiceert zij regelmatig over de ontwikkelingen binnen deze wetenschap. Lees meer .

Zie reviews  waar ik trots op ben.

Uitverkocht  HANDELEZEN, JIJ & ROMANTIEK

Je hand is de spiegel van je liefdesleven. Dit boek geeft je de mogelijkheid om je verlangens naar liefde en seksualiteit beter te leren kennen, maar ook hoe je met je liefste omgaat. Het geeft je inzicht en begrip voor je gedrag, behoeftes en motivaties maar bovenal in het vermogen om lief te hebben. Inkijkexemplaar

 

Uitverkocht  HANDLEZEN & JIJ

Ken je je hand dan ken je jezelf en niemand kan je nog iets wijs maken. Dit boek geeft je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en ook om meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Je eigen handen geven alles over jezelf weer en vertellen jouw verhaal.  Inkijkexemplaar 

 

Uitverkocht!   UNIVERSELE  HANDLEESKUNDE ontdekkingsreis naar je ware zelf 

1e  druk   2000

Herdruk  2004

Handleeskunde behoort tot de oudste vormen van karakteranalyse. 

De handen openbaren een beeld van iemands karakter en talenten, niet alleen door de 

specifieke lijnen en patronen, maar ook door de kenmerkende vorm. 

Dit boek leert de lezer de geheimen te ontsluieren en is een leidraad naar uw innerlijke wereld.