Magda

 

DE SCHOOL DER UNIVERSELE HANDLEESKUNDE®

De School der Universele Handleeskunde biedt een tweejarige  masterclass opleiding tot handleeskundige. De opleiding is gebaseerd op de methodieken van de Universele Handleeskunde, zoals deze al ruim 34 jaar door Magda van Dijk-Rijneke is ontwikkeld en uitgedragen word. De opleiding handleeskunde stelt zich tot doel om gediplomeerde handleeskundigen af te leveren. Die op een verantwoorde wijze mensen kunnen helpen een beter inzicht te verkrijgen in hun  karaktereigenschappen, talenten en mogelijkheden. De masterclass opleiding handleeskunde omvat het totale pakket diverse aan specialismes van de Chirologie met Chironomie (handvormkunde), Chiromancie (handlijnkunde) en Dermatoglyfie (studie huidpatronen).

De op de praktijk gerichte opleiding Handleeskunde start elk jaar in januari.

Oprichter en docent Magda van Dijk-Rijneke 

Magda is oprichter van de School der Universele Handleeskunde en is sinds 1990 docent.

                                  zie ook haar verhaal  

Docent Mariska de Vries

Mariska’s interesse voor de Handleeskunde ontstond al in 2000. Vanaf die tijd is ze in deze boeiende materie gaan verdiepen, workshops gaan volgen en vele boeken gaan lezen.
Begin 2010 is ze de opleiding gaan volgen aan de School der Universele Handleeskunde en is sinds 2012 een gediplomeerde Handleeskundige. Daarna jarenlang ervaring opgedaan en vele workshops gegeven.
 
    zie ook  haar verhaal 
HEB JIJ HET IN JE?

De taak van de handleeskundige is deels adviserend en deels educatief. Degene waarvan jij de handen leest wil over zichzelf geïnformeerd worden om meer zelfkennis en meer zelfinzicht te verkrijgen

Het is van groot belang dat jij als student mensenkennis en psychologisch inzicht hebt en tactvol met mensen om kan gaan. Het beoefenen van de handleeskunde vraagt namelijk wijsheid. Een juist evenwicht tussen verstand en gevoel. Op die manier krijgt je dieper inzicht in het menselijke karakter met zijn vele positieve maar helaas ook negatieve eigenschappen.  Als je met zorg, fijngevoeligheid en bescheidenheid de handen analyseert van een ander, is handleeskunde een voortdurende bron van avontuur, kennis en inspiratie. Het vergroot en verdiept tegelijkertijd je zelfkennis. Leer jezelf kennen.

 

OPLEIDING HANDLEZEN

De betekenis van de lijnen in de hand hebben door de eeuwen heen de mensheid gefascineerd. Hoe is het toch mogelijk dat het lijnenspel in geen enkele hand gelijk is? Wie de geheimen van zijn eigen hand en die van anderen wil leren kennen, kan zich opgeven voor de basiscursus handlezen bij de School der Universele Handleeskunde in Bodegraven.

De opleiding is geen zweverig gebeuren, de lesstof wordt met Hollandse nuchterheid, praktisch en speels gepresenteerd. Je leert je eigen handen te analyseren, jezelf beter kennen en krijgt duidelijkheid over je karakter, talenten en gewoontes. Ook maakt het lezen van je handen zichtbaar welke mogelijkheden je nog in je hebt, hoe je talenten zich ontwikkelen en waarom bepaalde dingen gebeuren. Hierdoor leer je ook de sterke en zwakke aspecten van jezelf te begrijpen. Gedurende de opleiding handleeskunde leer je onderscheid  maken tussen de verschillende handtypen alsmede de betekenis van belangrijke aspecten zoals de vormen van de hand en vingers, huidpatronen, heuvels, lijnen en tekens.

 

Door bij jezelf de weg vrij te maken voor medeleven en dienstbaarheid kun je anderen helpen ‘de stenen van hun pad te verwijderen’ .