De school der universele handleeskunde®

De School der Universele Handleeskunde biedt een tweejarige opleiding tot handleeskundige gebaseerd op de methodieken van de Universele Handleeskunde, zoals deze ruim 30 jaar door Magda van Dijk-Rijneke ontwikkeld en uitgedragen worden. De opleiding stelt zich tot doel om gediplomeerde handleeskundigen af te leveren die op een verantwoorde wijze mensen kunnen helpen een beter inzicht te verkrijgen in hun  karaktereigenschappen, talenten, levensproces en mogelijkheden. De opleiding omvat het totale pakket van de Chirologie met zowel Chironomie (handvormkunde) als Chiromancie (handlijnkunde) als ook Dermatoglyfie (studie huidpatronen).De op de praktijk gerichte ruim 2 jarige (+3 maanden) opleiding Handleeskunde start elk jaar in januari.

 

START: januari 2021

De student

Het is van groot belang dat jij als student mensenkennis en psychologisch inzicht hebt en tactvol met mensen om kan gaan. Het beoefenen van de handleeskunde vraagt namelijk wijsheid, een juist evenwicht tussen verstand en gevoel. Op die manier krijgt je dieper inzicht in het menselijke karakter met zijn vele positieve maar helaas ook negatieve eigenschappen. De taak van de handleeskundige is deels adviserend en deels educatief. Degene waarvan jij de handen leest wil over zichzelf geïnformeerd worden om meer zelfkennis en meer zelfinzicht te verkrijgen. Als de student met zorg, fijngevoeligheid en bescheidenheid de handen analyseert van een ander, kan handleeskunde een voortdurende bron van avontuur, kennis en inspiratie zijn. Het vergroot en verdiept je zelfkennis. Door bij jezelf de weg vrij te maken voor medeleven en dienstbaarheid kun je anderen helpen ‘de stenen van hun pad te verwijderen’ .

De opleiding

De betekenis van de lijnen in de hand hebben door de eeuwen heen de mensheid gefascineerd. Hoe is het toch mogelijk dat het lijnenspel in geen enkele hand gelijk is? Wie de geheimen van zijn eigen hand en die van anderen wil leren kennen, kan zich opgeven voor de basiscursus Handleeskunde bij de School der Universele Handleeskunde in Bodegraven. De cursus is geen zweverig gebeuren, maar de stof wordt met Hollandse nuchterheid, praktisch en speels gepresenteerd. Door te leren hoe je je eigen handen kan analyseren, kun je jezelf beter leren kennen en krijg je veel meer duidelijkheid over je karakter, talenten en gewoontes. Ook maakt het lezen van je handen zichtbaar welke mogelijkheden je nog in je hebt, hoe je talenten zich ontwikkelen en waarom bepaalde dingen gebeuren. Hierdoor leer je ook de sterke en zwakke aspecten van jezelf te begrijpen. Gedurende de cursus leer je onderscheid maken tussen de verschillende handtypen alsmede de betekenis van belangrijke aspecten zoals de vorm van de handen en vingers, huidpatronen, heuvels, lijnen en tekens in de palm. Over de opleiding

 

Meld je aan